Društvena mreža - Facebook

Društevena mreža Facebook

Facebook je internetska društvena mreža koju je 2004. godine osnovao Mark Zuckerberg, bivši student Harvarda. U svojim početcima Facebook je bio namijenjen samo studentima sveučilišta na Harvardu koji su tim putem mogli međusobno komunicirati i razmjenjivati informacije. Kasnije, mnoga druga sveučilišta, srednje škole i velike kompanije diljem svijeta priključile su se mreži. - Izvor: Wikipedija

 

Danas ova web stranica ima oko 2 milijarde aktivnih korisnika. Facebook je ujedno najpopularnije mjesto za objavljivanja fotografija, s više od 14 milijuna novih dodanih fotografija dnevno. Najveći broj korisnika interneta ima svoj Facebook profil. Postoji veliki broj onih koji na internetu i koriste samo Facebook. - Izvor: Wikipedija.

 

Facebook stranica je produžena vizit karta profila kompanije.

 

Imati poslovnu stranicu na Facebooku nije više lijep dodatak vašoj web stranici – to je postalo neophodno.
Nakon svega, posjećivanje Facebook stranice je često prva stvar koju korisnici naprave kada provjeravaju brand. Odličan je način da se povežete sa svojom publikom i kreirate dobar prvi utisak.
Po nedavnim statistikama, Facebook ima preko 65 milijuna poslovnih stranicu.
Ovi brojevi sami pokazuju da postavljanje Facebook poslovne stranice i njezino korištenje kao kanala je odlična ideja kako bi dosegli svoju publiku.

 

Facebook je postao i vlasnik Instagrama.
Facebook i Instagram su uvezani i sve što se dešava na jednoj od društvenih mreža, odražava se na drugu.

 

Veoma važno je napomenuti da je Facebook web i mobilna aplikacija.

 

KONTAKT

FACEBOOK